Fire and Police Games - Vancouver 2009

Skvělá parta, 9. místo z 36 týmů, výborná úroveň hokeje, překrásné počasí, úžasná příroda, milí lidé. To bylo 16 dní ve Vancouveru.

  Fotografie jsou zde:

Kanada 2009

 

Fire and Police Games - Vancouver 2009

65 sportů
z 55 zemí přijelo 10.500 sportovců

Kanada

je územně druhá největší země světa s rozlohou 9 984 670 km(2) a vznikla na území osídleném Indiány a Eskymáky
Kanada je federací deseti provincií a tří spolkových teritorií, konstituční monarchií a parlamentní demokracií s hlavním městem Ottawou. Žije zde přes 32 mil. obyvatel. Kanada je konstituční monarchií, jejíž hlavou je Alžběta II., královna Kanady. Královniným zástupcem v Kanadě je generální guvernér. Kanada je též parlamentní demokracií s federálním uspořádáním a silnými demokratickými tradicemi.

Vancouver

je přístavním městem v jihozápadní části kanadské provincie Britská Kolumbie a je třetím největším městem Kanady s víca jak 2 mil. obyvatel. Vancouverský přístav zaujímá objemem své přepravy první místo v celé Severní Americe. Po Hollywoodu a New Yorku je Vancouver třetím největším centrem filmové produkce v Severní Americe, občas je označovaný za Hollywood severu.
Vancouver bude v roce 2010 hostit XXI. zimní olympijské hry.
K městu patří i třetí největší městský park v Severní Americe, Stanley Park. Park zabírá plochu přes 400 hektarů, jeho velká část je zalesněná půl milionem stromů, z nichž jsou některé staré stovky let a dosahují výšky až 76 metrů. Park přiláká každoročně okolo osmi milionů návštěvníků, turistů i domorodců.
Klimatické podmínky jsou na kanadské poměry nezvykle mírné. Vancouver má oceánské klima ohřívané teplým Severním tichomořským proudem. Letní měsíce jsou slunečné s příjemnými teplotami, v červenci a srpnu se průměrná denní teplota pohybuje okolo 22 °C. V lednu okolo 8 °C Celodenní mrazy a sněžení bývají zřídka.
Vancouver se také nazývá město čtvrtí z důvodu velké etnické různorodosti jeho obyvatel. Číňané představují druhou nejviditelnější skupinu, město má jednu z nejrozšířenějších komunit hovořící čínskými jazyky v celé Severní Americe.
Hodně emigrantů z Hong Kongu si vybralo Vancouver za svůj domov po připojení bývalé britské kolonie Hong Kongu k Číně. Tím pokračovali v tradici přistěhovalectví z celého světa, v důsledku kterého je Vancouver po Torontu druhou nejpopulárnější destinací pro emigranty v Kanadě.

V metropolitní oblasti taktéž leží několik velkých pláží, které na sebe mnohdy navzájem navazují. Největší seskupení pláží se táhne od pobřeží Stanley Parku, od False Creeku, až po oblast univerzity Britské Kolumbie. Mezi 18 kilometrů pláží ve městě patří First beach, Jericho, Kitsilano beach, Second beach, Spanish bank east, Locarno, Spanish bank west, Spanish bank expansion, Third beach a Sunset.U pláží je možné provozovat mnoho vodních sportů, město si oblíbili nadšenci do člunů a jachet.

V pohoří North Shore leží tři lyžařsky oblíbené hory se sjezdovkami, Cypress Mountain, Grouse Mountain a Mount Seymour. Všechny jsou vzdálené asi 30 minut cesty autem od downtownu. Skrz pohoří vedou světoznámé cesty pro horskou cyklistiku. Řeky Capillano, Seymour a záliv Lynn, vzdálené od downtownu 20 minut autem nabízí výzvu pro milovníky raftingu a kajaku. Mezi oblíbené turistické místo patří i cesta nad Clevelandovou přehradou a visutý most Capilano Suspension Bridge, klenoucí se nad řekou Capilano v oblasti North Vancouver. Most má délku 136 metrů a tyčí se do výšky 70 metrů nad hladinu řeky. Ročně ho navštíví přes 800 000 turistů. V květnu město pořádá každoroční maraton, 10 kilometrový běh Vancouver Sun Run se běží každý duben.

 

Whistler

 126 kilometrů od Vancouveru leží lyžařský rezort Whistler Blackcomb vyhlášený časopisem Sky Magazine za nejlepší lyžařské středisko na světě. Rozprostírá se na ploše 3 307 hektarů, což ho činí největším lyžařským rezortem v Severní Americe. V roce 2010 se zde budou spolu s městy Whistler a Vancouver konat Zimní Olympijské Hry.

World Police and Fire Games 2009 Opening Ceremony

Part1:

Part2 (with Mark Donnelly):

Copyright © 2021,Miroslav Kapoun. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování, distribuce nebo tisk materiálů zveřejněných na tomto serveru.