FORMULE 1

GROSSER PREIS SANTANDER VON DEUTSCHLAND 2010

Motorky mě nikdy moc nebraly, ale podle kalendáře F1 jsem si v minulosti plánoval i dovolenou. Když byly v televizi formule, tak musel být naprostý klid a představa, že bych byť jen jeden jediný závod sezóny neviděl, byla pro mne naprosto nepředstavitelná. Po odchodu Davida Couldharda z McLarenu, mě ta fanatická vášeň trochu pustila, ale i tak jsem zůstal tomuto sportu věrný doposud.

Proto, když jsem byl před měsícem na Hockenheimringu závodit na inlinech, koupili jsme si s kamarádem lístek na severní tribunu, která se nachází v první zatáčce po výjezdu z cílové rovinky. Měl jsem trochu pochyby, protože v televizi vám závod naservírují i s komentářem, tak jsem se bál, aby splnění klukovského snu nebylo nakonec hořkým zklamáním a závěrečnou tečkou za sledováním F1.

Tyto obavy mne přešly hned při prvním pátečním tréninku, v okamžiku kdy první formule nastartovala v boxu motor. No a když po okruhu těchhle motorů krouží 24, tak vám nepomůžou ani špunty do uší, které jsou naprostou nutností. Neslyšíte kolegu, který vám z deseti centimetrů řve do ucha a ani vrtulník, který letí 30 metrů nad vaší hlavou. Nemáte čas se rozptylovat, kolem vás prolétávají neskutečnou rychlostí Formule 1.

V televizi si pustíte závod ve 14 hod. a v 15:30 hod. je po všem. Tady máte dva páteční tréninky, sobotní ranní trénink a odpolední kvalifikaci. V neděli potom Drivers Track Parade (představení pilotů, kteří na kamionu objedou jedno kolo) a na závěr samozřejmě samotný závod. K tomu celý víkend závody Formule BMW, Porsche Mobil 1 Supercup, závody formulí GP2 a GP3.

Během prvního tréninku rozpoznáte bez problémů tu špičku (prvních 10 závodníků) a v pátek večer už znáte všechny. Informace můžete sledovat na obří obrazovce před vámi a pokud by vám to nestačilo, tak si můžete pronajmout svou vlastní televizku (Kangaroo), kde máte na každém kanálu jednotlivé piloty, jejich kompletní radiovou komunikaci s inženýry v boxech a informace o aktuální rychlosti, množství paliva, typu pneumatik, počtu zastávek v boxu a předpovědi počasí. Doporučuji dalekohled, to pak vidíte každému mechanikovy v boxech opravdu pod ruce.

Letošní závod se jel velmi svižně Sebastian Vettel, rodák z nedalekého Heppenheimu, který si v sobotu vybojoval v tréninku Pol-Position, zaspal na startu a tak kolem něj prolétli obě Ferrari. Mark Webber z Red Bullu ztratil čtvrtou pozici přímo v "naší" zatáčce, kdy před něj šly oba McLareny (respektive Buton až v 21 kole z boxů). Dále následovala čtveřice výkonnostně podobných vozů (Mercedes a Renault) Kubica, Rosberg, Schumacher a Petrov, za nima byl hned ten "Vietnamec" z BMW a pak Rubens Barrichello. Dál už si to z hlavy nepamatuji, musel bych se kouknout na výsledkovou listinu.

Celý víkend zajížděl nejlepší časy Alonso a zasloužil si vyhrát. Ovšem způsob jakým se dostal ze druhého na první místo je smutný nejen pro oba jezdce, na jejichž tvářích to bylo víc než patrné, ale hlavně pro celou Formuli 1 a její diváky.

Pro mě byl celý víkend obrovským zážitkem a každému, koho formule baví, bych doporučil to alespoň jednou v životě zažít. Já vím jedno, až se mi na konci života promítne ve vteřině celý jeho obsah (protože prý se tak děje), tak si nesmím zapomenout špunty do uší, protože tam ten rachot motorů z posledního víkendu v Hockenheimu zazní určitě taky.

FOTKY:

Zobrazit album

Video ze startu:

 

 

Copyright © 2021,Miroslav Kapoun. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování, distribuce nebo tisk materiálů zveřejněných na tomto serveru.