Dovolená v Perském zálivu

Můj dojem z Emirátů?:

Největší umělý ostrov na světě Jumeriah Palm Island, nejluxusnější hotel světa Burj Al Arab, nejvyšší hotel světa, největší trh zlata na světě, zdaleka nejvyšší budova světa Burj Khalifa (828 m), největší nákupní centrum světa Dubai Mall a hokejovým stadionem, lyžařskou sjezdovkou a podmořskou ZOO uvnitř, nejdražší hotel světa Atlantis on the Palm. Letiště, kde každý den přistane 780 letadel a svou rozlohou je jak letiště v Londýně a Chicagu dohromady, které přepraví 550 mil. cestujících ročně (Ruzyň cca 15 mil.). Město, kde je momentálně čtvrtina všech stavebních jeřábu z celého světa a  stát, kde pokud si Emiráťan nevydělá alespoň 80.000 Kč měsíčně, tak je považován za sociální případ a dostane od státu zdarma dům.

Nejluxusnější část světa. Země ropy, zlata, látek, koření a parfémů. Země kde začátkem června 43°C a nechutně tam svítí sluníčko. To jsou Arabské Emiráty, země kde neplatíte daně z příjmu a kde neznají DPH, zkrátka země kde zítra již znamená včera... :-)

Fotky:

fotografie naleznete zde:

Spojené arabské emiráty

Spojené arabské emiráty sousedí celkově se třemi státy, na západě s Katarem, na východě s Ománem a na jihozápadě se Saudskou Arábií. Obýva je zhruba 4,3 milióny obyvatel. Spojené arabské emiráty leží sice v poměrně neklidné části naší planety, přesto patří mezi ty nejbezpečnější a nejklidnější státy světa. Všechny emiráty jsou dědičnými absolutistickými monarchiemi. Lidé zde nemůžou volit, ani být voleni, protože volby zde vůbec neexistují – stejně jako politické strany a další podobné organizace. Absolutní moc mají vládci sedmi emirátů a jejich rodiny.

Emirát Dubai

Jedná se o moderní, kosmopolitní emirát, ve kterém na sebe naráží národy z celého světa – místní Arabové, asijští přistěhovalci za prací a turisté z celého světa. Dubai je synonymem úspěchu, bohatství a luxusu, často je označováno jako město zlata. Movitost Dubaie však neplyne z ropného bohatství, jak si každý na první pohled myslí, nýbrž z obchodu a turistiky. Je zde nejluxusnější hotel světa Burj Al Arab, umělé ostrovy, podvodní hotel, nejvyšší budova na planetě nebo krytý lyžařský areál

AL HAMRA *****

luxusní pětihvězdičkový hotel , ležící u soukromé pláže a je postaven kolem golfového hřiště s 18 jamkami, vzdáleném hodinu jízdy od letiště v Dubaji.

 

Copyright © 2021,Miroslav Kapoun. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování, distribuce nebo tisk materiálů zveřejněných na tomto serveru.