Poprvé na běžkách

Tak to co jsem vždycky nenáviděl, tak tomu jsem se teď upsal. Koupil jsem si běžky. Nešel jsem cestou nákupu SETu v obchoďáku, protože bych na nich rád jezdil déle než jednu sezónu. Koupil jsem si je v obchodě u Radima Nýče - držitele bronzové olympijské medaile z Calgary a bylo vidět, že tam tomu rozumí a dobře mi poradili. Chtěl jsem lyže na bruslení a vybrali jsme: Rossignol Zynex Skate (190cm), boty na bruslení Salomon Rental 45 a vázání Salomon Profi Equipe Skate a hůlky Excel S1 Activa Karbon (165cm). Zítra vyrážím do Bedřichova! :-)

Dneska jsem si poprvé otestoval nové běžky a je to neuvěřitelná dřina. A o důvod víc proč hluboce smekám před Katkou Neumannovou. Ten kdo zařizuje spravedlnost ve sportu jí v Naganu na pětce hrozně ublížil. Proto ta sílá, kterou do nohou najednou dostala musela přijít. Léta poctivé dřiny jí na sklonku kariéry přinesly dnes ten nejcennější kov - zlatou olympijskou medaili. Kdyby mi to někdo jenom vyprávěl, řekl bych mu: "to zní moc pohádkově", ale Katce tu pohádku ze srdce přeji.

Copyright © 2021,Miroslav Kapoun. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování, distribuce nebo tisk materiálů zveřejněných na tomto serveru.