Völkl Racetiger SW GS UVO + vázání rMotion2 12.0 D

Taková zamotaná kombinace událostí způsobila, že mám nové "závodní" obřačky Völkl Racetiger Speedwall GS UVO 15/16
 
Rozměry: 116-70-98
Délky a rádius: 175 cm (17.9 m)
Jádro: celodřevěné Speedwall Multilayer Wood Core
Konstrukce: Sandwich Sidewall, Powered by Titanium, Speedwall, UVO
 
Nový model závodní obřačky pro trh od Völklu na sezónu 2015/2016 vhodný na středně dlouhý až dlouhý oblouk pro jízdu na převážně upraveném terénu. Nástupkyně výborně hodnocené lyže nejen dle skitestů, ale hlavně širokou veřejností. Lyže osazená vyzkoušenou vysoce kvalitní plnědřevěnou konstrukcí využívající Sandwich Sidewall s Titanalem. Špičkové držení na hraně i na zledovatělém podkladu při velmi vysokých rychlostech. Vysoce sportovní charakter lyže. Díky rozšíření pod botou na 70 mm i velmi dobrá tolerance měkčích podmínek. Dá se říci, že se jedná o to nejlepší, co lze na středně dlouhý až dlouhý oblouk zakoupit pro sportovního až vysoce sportovního lyžaře.

 
Široké pláně, urolbovaná tvrdá sjezdovka a méně lidí - tak tady je tato lyže doma. Pryč je ovšem doba, kdy měla závodní obřačka pro trh rádius 25m a více. Dnes jsou tyto modely se širší geometrii 70 mm pod botou a rádiusem cca 18 m velice komfortní variantou pro sportovní svezení ve vyšších rychlostech.
 
Nové uložení různých druhů dřev, osazení předního rockeru pro snažší zahájení oblouku, UVO stabilizátor pro eliminaci vibrací ve vyšších rychlostech a rozšíření modelu na 70 mm pod botou pro lepší chování v měkčích podmínkách. Odvaha Völklu tak radikálně měnit oblíbenou lyži je až překvapující, ale věřte, že tato změna se povedla a posunula hranici spokojenosti zase o něco výše. 
 

Vázání rMotion2

Nový systém kolejnicového propojení lyže + vázání + deska vyvinuté společnostmi Völkl a Marker zaručující jak snadnou montáž, tak špičkový přenos síly na hranu lyže bez jakýchkoliv ztrát. Deska je nově vrtaná přímo do lyže a poté systémové řešení propojení deska a vázání.

 
Vázání: rMotion2 12.0 D, DIN 4-12, váha lyžaře cca 50-115 kgRozměry: 116-70-98
Délky a rádius: 175 cm (17.9 m)
Jádro: celodřevěné Speedwall Multilayer Wood Core
Konstrukce: Sandwich Sidewall, Powered by Titanium, Speedwall, UVO
Vázání: rMotion2 12.0 D, DIN 4-12, váha lyžaře cca 50-115 kg

Copyright © 2021,Miroslav Kapoun. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování, distribuce nebo tisk materiálů zveřejněných na tomto serveru.